Gine'de ebola vahşeti! Sağlık görevlileri ile gazeteciler öldürüldü

Gine'de ebola vahşeti! Sağlık görevlileri ile gazeteciler öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Ülkede, virüsle mücadele için halkı bilinçlendirmek isteyen sağlık ekibi ile 3 gazeteci öldürüldü. Cansız bedenleri lağım çukurunda bulundu.

Batı Afrika ülkesi Gine'de "Ebola" virüsü ile mücadele eden sağlık görevlileri ve onları takip eden gazeteciler halkın saldırısına uğradı. 7 kişi hayatını kaybetti. nbsp;Gine hükümeti sözcüsü Albert Damantang Camara, 7 ceset bulunduğunu, bunlardan üçünün ekipteki gazetecilere ait olduğunu açıkladı. Dünya liderleri ve sivil toplum kuruluşları, ebola salgını ile mücadele yollarını ararken virüsün ilk ortaya çıktığı Gine'de virüs bu defa çıkan gerginlik üzerinden can aldı. Halkı bilgilendirmek için bölgede bulunan sağlık görevlileri ve gazetecilerden oluşan bir ekip salı günü halkın saldırısına uğradı. Köylüler tarafından taşlanan 7 kişilik gruptan haber alınamamıştı. O ekipte çalışanların cansız bedenleri bir ilkokulun bahçesindeki lağımda bulundu. Yetkililer, halkın sağlık görevlilerine güvenmediği için öldürdüklerini açıkladı. Salgının görüldüğü bir başka ülke Sierra Leone'de de virüsü kontrol altına almak isteyen yetkililer, halka üç gün evden çıkmamaları için çağrıda bulundu. Ebola salgını yüzünden bu yılın başından beri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da yaklaşık 2600 kişi hayatını kaybetti. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...