Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da 5 kişiye idam cezası

/ Kaynak: AA
Mısır'da 5 kişiye idam cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır kamuoyunda "October hücresi" olarak bilinen davada yargılanan 5 sanık idam, 2 sanık 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, Kahire'nin güneyindeki Tora bölgesindeki Polis Akademisinde görülen davada "terör örgütü kurmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmekle" suçlanan sanıklardan 5'ine idam, 2'sine de 25 yıl hapis cezası verdi.

Giza Ceza Mahkemesi 23 Ağustos'ta, 5 sanığın dosyasını, idam edilmeleri konusundaki görüşünü almak üzere müftüye sevk etmiş ve nihai hükmün 20 Eylül'de okunmasına karar vermişti.

Mısır Başsavcısı Hişam Berakat, geçen mart ayında terör örgütü kurmak, devlet kurumlarının çalışmasına engel olmak, kişi hak ve özgürlüklerine saldırmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmek suçlarından 7 kişiyi mahkemeye sevk etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...