Sarkozy meydan okudu!

/ Kaynak: AA
Sarkozy meydan okudu!

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, siyasete yeniden döndüğünü açıklayarak rakipleri François Fillon ve Alain Juppé'ye meydan okudu.

Haftalık "Le Journal du Dimanche" gazetesine konuşan Sarkozy, partisinin başına geçmek için tasarladığı yeni yol haritasını açıkladı. Sarkozy, merkez sağ partisi Halk Hareketi Birliği'nde (UMP) yapmak istediği değişiklikleri başarabilmesi durumunda rakipleri Fillon ve Juppé'nin kendisini yakalayamayacağını savundu.Sarkozy, ilk aşamada cumhurbaşkanlığı adaylığını duyurmayacağını ve açıklamanın başka bir zaman yapılacağını ifade etti. Sarkozy, UMP'nin adında da değişikliğe giderek partinin mevcut durumunu yeniden şekillendirmek istediğini belirtti. Partinin genel merkezini değiştirmeyi planlamadığını söyleyen Sarkozy, ülkede devam eden emlak krizi yüzünden partinin merkez binasını satamayacaklarını kaydetti.
Hakkında açılan yolsuzluk davalarına da değinen Sarkozy, Karaçi davasından kurtulduğunu, Bettencourt davasında aklandığını hatırlattı. Libya davasında ise hakimlerin belgelerin asılsız olduğunu bildiğini söyleyen Sarkozy, tanıtım şirketi yolsuzluğunda ise kendisinin mağdur olduğunu vurguladı.

- "2017 için maç başladı"
Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olacağını açıklayan eski başbakan Alain Juppe de sessizliğini bozdu.
Juppe, Europe 1 Radyosu'na verdiği mülakatta, "2017 için maç bugün başladı. Sonuna kadar gitmek arzusundayım ve bunu kanıtlayacağım" dedi.

2017'de seçildiği taktirde sadece bir dönem görevde kalacağını belirten Juppe, asıl rakibinin merkez sağ parti değil, iktidardaki sosyalist parti ve aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) olduğunun altını çizdi. Eski başbakan, kendi siyasi konumunu Sarkozy'ye göre şekillendirerek vakit kaybetmeyeceğini belirtti.

Bordeaux Belediye Başkanı seçilen ve UMP'nin geçici üçlü "troyka yönetimi"nde de yer alan Juppe, Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...