Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD, Türkmenleri canlı kalkan yaptı

IŞİD, Türkmenleri canlı kalkan yaptı

DÜNYA Haberleri

Militanlar, Telafer'de yaşayan Türkmenlerin ilçeyi terk etmesine izin vermiyor

Terör örgütü IŞİD'in 16 Haziran'da ele geçirdiği, Türkmen halkın yaşadığı Telafer ilçesindeki insanî durumun kötüye gittiği bildirildi. Bölgeden kaçan görgü şahitlerinin anlattığına göre örgüt, Şii Türkmenlerin kaçışıyla boşalan evleri kendi mülküne geçirdi. Telafer'de kalan Sünni Türkmenler ise Irak ordusunun hava saldırılarına hedef olmamak için bölgeyi terk etmek istiyor. Ancak IŞİD, hava saldırılarına karşı sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmak için ilçeden çıkışlara sınırlama getirdi. nbsp;Örgüt ayrıca son iki hafta içerisinde polis, asker, Türkmen siyasetçi ve aşiret reislerinin de arasında olduğu 30 kişiyi cezaevine attı ve bu kişilerden haber alınamıyor.
nbsp;Çok sayıda kamu kurumu, dükkân ve iş yeri de yağmalandı. Ailesiyle Telafer'den kaçan Ganim Muhammet, "Irak savaş uçakları, Telafer için hayati önem taşıyan su deposu, devlet hastanesi, buğday ambarı ve elektrik santrallerini vurdu. İlçedeki sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle ölümler arttı ve Telafer adeta 'bir açık hava hapishanesine' dönüştü" dedi. Nüfusu 200 bini geçen ve Irak'ın en büyük ilçesi olan Telafer, siyasi sebeplerden dolayı Irak merkezi hükümetince il yapılmamıştı.

MEHMETÇİK YARDIM ETTİ

Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü IŞİD'in tehditleri sebebiyle kaçarak Türkiye'ye gelen mülteci sayısı her geçen gün artıyor. Dün 10 bin kişinin daha geçiş yaptığı açıklandı. Sınırda geniş güvenlik tedbiri alan Mehmetçik, mültecilere yardımcı oluyor. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...