El Nusra'nın Türk komutanı ABD bombardımanında öldü

El Nusra'nın Türk komutanı ABD bombardımanında öldü

DÜNYA Haberleri

ABD'nin beş Arap ülkesiyle birlikte düzenlediği IŞİD'e yönelik hava saldırısında El Kaide bağlantılı El Nusra cephesi de hedef alındı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Nusret Cephesi'nin kanas birliğinin komutanlığını yapan Ebu Yusuf el Türki künyeli Ümit Yaşar Toprak adlı Türk vatandaşı aynı zamanda El Nusra'nın 1 numaralı keskin nişancısı olarak biliniyordu. Öte yandan yine hava saldırısında El Nusra cephesi içinde çatışan üç Türk'ün daha hayatını kaybettiği ileri sürüldü. ABD'nin bombardımanında sadece IŞİD ve El Nusra'nın değil, Suriye'de Beşar Esad'a karşı savaşan Suriye İslam Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu'nun da etkilendiği kaydedildi. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Esad'a karşı savaşan Türkmen birliklerinin de bombardımandan etkilendiği bildirildi.

Ebu Yusuf 2012 yılından bu yana Suriye topraklarında El Nusra Cephesi çatısı altında savaşıyordu. Daha önce 2009-2012 yılları arasında da Afgan cihadında bulunan Ebu Yusuf Afganistan'da Hamza Harbi mahlasını kullanıyordu.

El Nusra'nın Türk komutanı ABD bombardımanında öldü

Hürriyet


Pentagon: Sadece IŞİD'i vurmadık...

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), bugün sabaha karşı Suriye'deki hedeflere 160'tan fazla bomba bırakıldığını açıkladı.

Pentagon yetkilisi, Irak'ta IŞİD örgütüne yönelik düzenlenen hava harekatının gelecekte de devam edeceğini, Irak'taki El- Kaide uzantılı grubun bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu ve bunu engelleyebildiklerinden henüz emin olmadıklarını söyledi.

Pentagon adına basın toplantısı düzenleyen Korgeneral William C. Mayville, dün geceki hava taarruzları hakkında açıklamalarda bulundu. Bu bombardımanlar sayesinde, maddi kaynağı çok fazla olan ve kendisini geliştiren IŞİD'e karşı, Irak ordusuna toparlanacak ve yeni kurulan Irak hükümetinin savunma üzerine yapacağı hamleleri bekleyecek zaman sağladıklarını ifade etti.

EL KAİDE UZANTISI "HORASAN"

Bombardımanlarının çok başarılı olduğunu söyleyen Mayville, Arap ülkelerine desteklerinden ötürü teşekkür etti. El-Kaide'nin Irak uzantısı olduğu söylenen Horasan adlı örgütü bir süredir izlediklerini, onları bir saldırının son aşamasındayken engellediklerini söyledi. Bireysel olarak IŞİD liderlerini değil, stratejik kontrol noktalarını vurduklarını anlattı. Irak devleti dostları olduğu için, buradan başlamalarının daha avantajlı olduğunu söyleyen Mayville, Esad rejimine veya Suriye'ye karşı değil, IŞİD'e karşı saldırılarda bulunacaklarını duyurdu.

BOMBARDIMANLAR DEVAM EDECEK

Mayville, El Kaide'nin batılı ülkelerden gelen insanları dahi militanı yaptığını, ancak kendilerinin kararlılıkla ve devamlı saldırmaya devam edeceklerini söyledi. Mayville, IŞİD'in gerilemeye başladığını, saldırıların işe yaradığını doğrulayan kanıtlar olduğunu açıkladı. Bir soru üzerine Mayville, bombardımanlarda sivil can kaybı olduğuna dair bir bulguları olmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...