IŞİD'in kontrolündeki 10 köy geri alındı

/ Kaynak: AA
IŞİD'in kontrolündeki 10 köy geri alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Salahaddin kentinde düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD militanı 43 kişi hayatını kaybetti, IŞİD'in kontrolündeki 10 köy geri alındı.

Irak'ın Salahaddin kentinde düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD militanı 43 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.AA muhabirine konuşan Tuzhurmatu Kaymakamı Şelal Abdul, "Ordu birlikleri ile Peşmerge güçleri dün sabahtan gece geç saatlere kadar Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kırsalında operasyon düzenledi. Operasyonda IŞİD militanı 43 kişi öldürüldü, örgüte ait bazı araçlar yakıldı. IŞİD'in kontrolündeki 10 köy geri alındı" dedi.Abdul, operasyonun terör örgütü IŞİD militanlarının kontrolünde olan Tuzhurmatu ilçesine bağlı köylere düzenlendiğini belirtti.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...