ABD'den İsrail'e sert uyarı

ABD'den İsrail'e sert uyarı

DÜNYA Haberleri

ABD, İsrail'in Filistinlilere ait araziye el koymasını kınadı ve bu planın İsrail'i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştırabileceği uyarısında bulundu.

ABD, İsrail'in Kudüs'ün doğusunda Filistinlilere ait araziye 2 bin 600 konut inşa etme planını sert bir dille eleştirdi. İsrail'in Doğu Kudüs'ün çok hassas bir bölgesindeki inşaat planını eleştiren Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, "Bu gelişme İsrail'i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştırır" dedi.


İsrail'in yeni yerleşim planına uluslararası camiadan kınama geleceğini belirten Beyaz Saray sözcüsü Earnest, "Bu durum İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ilişkiler inşa etmek istediğini söylediği Arap hükümetleriyle de olan atmosferi zehirler. Ayrıca İsrail'in Filistinlilerle müzakere edilmiş barışçıl bir çözüme olan nihai bağlılığı konusunda soru işaretleri yaşatır" şeklinde konuştu.


ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün Washington'daki görüşmesinde de, Kudüs'teki yerleşim planının gündeme geldiği belirtildi.


İsrail basınında yer alan haberlerde, New York'ta bulunan Netanyahu'nun, Beyaz Saray'dan gelen eleştirileri geri çevirdiği ifade edildi. Netanyahu'nun, "Eleştirileri anlayamıyorum ve bu tutumu kabul edemem' dediği belirtildi.


İsrailli 'Peace Now' hareketi, İsrail hükümetinin geçen hafta yeni yerleşim yerleri inşasına yeşil ışık yaktığını açıklamıştı.


İnşaatın, Filistinlilerin gelecekteki devletlerinin bir parçası olarak kabul ettikleri Givat Hamatos'ta yapılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...