IŞİD'in 3 komutanı Irak'ta öldürüldü

IŞİD'in 3 komutanı Irak'ta öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Peşmerge, IŞİD'in Tel Hey bölge sorumlusu ile 2 yardımcısını ölü ele geçirdi

IŞİD, Irak'ta büyük darbe yemeye başladı. Musul Barajı'nı koruyan Peşmerge güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada IŞİD'in Tel Hey bölgesi sorumlusu Abdulbari Hakawi ile iki yardımcısı öldürüldü. Peşmerge yetkilileri öldürülenlerden birisinin yakaladığı kişilerin kafasını kesmesi sebebiyle 'cellat' olarak tanındığını söyledi. IŞİD'in saldırıya geçmesinin ardından koalisyon güçleri de baraj yakınlarındaki militanları vurdu. Büyük kayıp veren militanlar bölgeden kaçmak zorunda kaldı. IŞİD'e bir darbe de Babil'den geldi. Babil'in Güvenlik Komitesi Başkanı Tamer Theban, "Çıkan çatışmada örgütün bölge lideri öldürüldü. Ardından da 100 militan silahlarıyla birlikte teslim oldu. Babil militanlardan temizlendi" dedi. Öte yandan Diyala bölgesinde Türkmenlerin yaşadığı Karatepe kasabası da IŞİD'den alındı. Peşmerge, Irak polisi ve gönüllü Şiilerden oluşan güvenlik güçleri IŞİD'i bölgeden püskürttü. Kasaba çevresi ile yol kenarlarına döşenmiş mayın ve bombalar etkisiz hâle getiriliyor.
IŞİD'in 3 komutanı Irak'ta öldürüldü
Kobani'de IŞİD, kontrolüne geçirdiği Tel Şeir tepesine bayrağını dikti. Ancak yarım saat sonra tepe koalisyon uçakları tarafından böyle bombalandı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...