IŞİD, sınır kapısını ele geçirmek istiyor

IŞİD, sınır kapısını ele geçirmek istiyor

DÜNYA Haberleri

Kobani'nin dünyayla tek bağlantısı olan Türkiye sınırını ele geçirmek isteyen IŞİD, saldırıların şiddetini artırdı

Kobani'deki sınır kapısını 40 gündür ele geçirmeye çalışan IŞİD militanları saldırılarını artırdı. IŞİD, kendilerine direnen YPG militanlarına destek olmak için gönderilecek olan Peşmerge kuvvetlerinden önce Kobani'nin tek bağlantısı olan Türkiye ile sınır kapısındaki bölgeyi ele geçirmeye çalışıyor. Ağır silahlarla saldıran IŞİD'e, YPG militanları karşılık veriyor. Sabah saatlerinden başlayan çatışmalar öğleden sonra iyice şiddetlendi. Çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan mermisi sınırı aşarak Türkiye tarafına düştü. Bu gelişmenin ardından sınır hattında konuşlu obüslerin namluları Kobani yönüne doğru çevrildi. Bu arada Kürt kaynakları, IŞİD'in Kobani saldırısını yöneten Çeçen militan Ömer el-Şişani'nin sağ kolu Ebu Muaz ile Azeri Halid dayı lakaplı Emir Halid'in öldürüldüğünü iddia etti.

83 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde bulunan Duvelibe bölgesi IŞİD'den geri alındı. Çatışmalarda 43 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ile büyük miktarda patlayıcı maddenin ele geçildiği belirtildi. IŞİD, Tikrit'te de Irak ordusundan ağır darbe yedi. Tikrit Üniversitesi'ne saldırı düzenleyen IŞİD, askerlerin karşılık vermesi üzerine 25 militanını kaybetti. Yine Irak'ın Felluce şehrinin Amiriye nahiyesinde çıkan çatışmada ise 15 militan öldürüldü, 15'i de yaralandı. nbsp;Öte yadan Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre de Villers, Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, Irak'ta IŞİD hedeflerine saldırı düzenlediğini açıkladı. IŞİD'in silah ve mühimmatlarını sakladığı 12 binanın tamamen tahrip edildiğini belirtti. Fransa, Şam rejimini güçlendireceği gerekçesiyle ABD önderliğindeki IŞİD'e yönelik Suriye'deki operasyonlara ise katılmıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...