ABD'ye net mesaj: Hedef hem IŞİD, Hem Esad

ABD'ye net mesaj: Hedef hem IŞİD, Hem Esad

DÜNYA Haberleri

Ankara, bölgedeki istikrarsızlığın ortadan kaldırılması için hedefin hem IŞİD hem de Esad olduğu konusundaki net tavrını ABD yönetimine iletti.

Türkiye, önümüzdeki günlerde bölge ziyareti kapsamında İstanbul'a da gelecek olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e önemli mesajlar verecek. Ankara, "Bizim için istikrarsızlığın bitirilmesi için hem IŞİD hem de Esad'la mücadele edilmeli" diyecek. Marakeş'te 5. Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katılacak olan ABD Başkan Yardımcısı Biden, daha sonra Ukrayna ve Türkiye'yi ziyaret edecek. İstanbul'da gerçekleştirilecek görüşmelerde Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Ziyarette ana gündem bölgedeki istikrarsızlık ve IŞİD tehdidi ile mücadele olacak. Ankara ile Washington yönetimleri bölgedeki istikrarsızlığın bitirilmesi için hedeflerin farklı olduğunu açıklamıştı. ABD yönetimi sadece IŞİD tehdidi ile mücadele edileceğini belirtirken Ankara ise istikrarsızlığın ana kaynağının Esad rejimi olduğunu vurgulamıştı.
KAPSAMLI STRATEJİ İZLENMELİ
Yetkililer Biden'e IŞİD tehdidinden kurtulmak için bölgeye yönelik kapsamlı bir stratejinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyecek. Türkiye'nin ılımlı muhaliflere yönelik eğit-donat programına başladığına dikkat çekecek olan yetkililer, bu programa katılan kişilerin IŞİD'le mücadelede sınırlı tutulmasının yanlış olduğunun, eğitilen kişilerin Esad'a karşı da mücadele edebileceğinin altını çizecek. Türkiye'de başlanılan eğit-donat programının Suudi Arabistan ve Ürdün'de de yürütüldüğü belirtildi.
IRAK'TAN KRİTİK ZİYARET
Öte yandan Türkiye önümüzdeki günlerde Irak'tan da önemli bir ismi ağırlayacak. Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ilk Ankara ziyaretini gerçekleştirecek. Ziyarette iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgedeki istikrarsızlık ve IŞİD tehdidi de gündem olacak.
BUKET GÜVEN-TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...