Hong Kong'da 100'den fazla gözaltı

/ Kaynak: AA
Hong Kong'da 100'den fazla gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hükümet karşıtı gösterilerin yaklaşık iki aydır devam ettiği Hong Kong'da, polis 100'den fazla göstericiyi gözaltına aldı.

Mong Kok gösteri alanındaki barikatlar kaldırılmaya devam ederken, Nathan Caddesi'ne giren polis, oradaki barikat ve çadırları da kaldırmaya başladı. Polisin, gece boyunca göstericilerin yeni yolları kapatmasını engellemek için güç kullandığı ve Argyle Caddesi'nde bazı barikatları kaldırdığı belirtildi.
Aralarında öğrenci liderleri Joshua Wong ve Lester Shum'ın da olduğu 100'ü aşkın protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.
Yerel basında çıkan haberlere göre, operasyon için 4 bin polis görevlendirildi.
Öğrenciler adına konuşan Yvonne Leung, polis şiddeti devam ettiği sürece gösterilerin büyüyerek devam edeceğini belirtmişti. Hong Kong Özel Yöneticisi Leung Chun-ying ise polisin kanunları uygulayacağını söylemişti.
Çin'in Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...