Hollanda'da 'Camileri kapatalım' teklifine sert cevap

/ Kaynak: AA
Hollanda'da 'Camileri kapatalım' teklifine sert cevap

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda Başbakan Yardımcısı Asscher, ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını isteyen aşırı sağcı Özgürlük Partisi Milletvekiline sert yepki gösterdi...

Temsilciler Meclisi'nde entegrasyon konusunda yapılan görüşmede konuşan Asscher, PVV'nin yeniden sınırı aştığını belirterek, dile getirilen sözlerin utanç verici olduğunu kaydetti.

Anayasanın ayrımcılığı yasakladığını hatırlatan Asscher, Müslümanların diğer Hollandalılarla aynı haklara sahip olmadığı ve İslam'a bağlı olanların ülkeyi terk etmeleri gerektiği yönündeki söylemlerin anayasal demokrasinin özüne uymadığını dile getirdi.

Temsilciler Meclisi'nde konuşan PVV Milletvekili De Graaf, camisiz bir Hollanda'nın daha iyi olacağını belirterek, "Hollanda'yı İslam'dan arındırmak istiyoruz" demişti. Müslümanların değişmediğini, asimile ve entegre olmadığını kaydeden De Graaf, bir soru üzerine, "Hollanda'da İslam'ı istemiyoruz" diye konuşmuştu.

Müslümanların yerli halka göre daha çok doğurduğunu da ileri süren De Graaf, Hollanda kimliği ve kültürünün bu yüzden yok olma tehlikesi yaşadığını savunmuştu.

"SÖZLERİNİ GERİ ALSIN"

Göçmen ve Müslüman karşıtı politikalarıyla bilinen ve şimdiye kadar sadece yeni cami yapımının yasaklanmasını savunun PVV'nin, ilk kez ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını dillendirmesine mecliste bulunan diğer partilere mensup milletvekilleri de sert tepki göstermişti.

İktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Roos Vermeij, PVV'li milletvekilinden sözlerini geri almasını isterken, Demokratlar 66 (D66) partisi milletvekili Sten van Weijenberg açıklamanın tehlikeli olduğunu söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...