Ve Sisi gerçek yüzünü gösterdi

/ Kaynak: AA
Ve Sisi gerçek yüzünü gösterdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da güvenlik güçlerinin 'iskeletor maskeli' görüntüsü, halk tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin giyimleri görenleri şaşırttı. Başkent Kahire'nin batısındaki Giza kentinde ana yollara konuşlu "iskeletor maskeli" polis ekiplerini çevredekiler merak ve şaşkınlıkla izledi. Polisin neden böyle bir uygulama yaptığı bilinmezken, uygulama halk arasında "rejim gerçek yüzünü gösterdi", "darbenin yüzü" şeklinde yorumlandı.
Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu gruplarla mücadele için kapsamlı bir yol haritası izleyeceğiz. Gösteriler öncesinde, organize edenleri tutuklayarak önlemler alınacak. Bu tehditlerle tüm ciddiyet ve kararlılıkla mücadele edilecek. Plan kapsamında, tüm şehirler, kamu kurumları ve işlek bölgelere emniyet güçleri konuşlandırılacak ancak ana meydanlar kapatılmayacak" denilmişti.
Günler öncesinden 28 Kasım'da gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunan Selefi Cephe'nin 5 yöneticisi gözaltına alınmıştı.
Öte yandan başkent Kahire'nin doğusundaki Matariye semtinde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere müdahale eden polisin açtığı ateşte 1 protestocunun hayatını kaybettiği bildirilmişti.
nbsp;Ve Sisi gerçek yüzünü gösterdi


İhvan'dan sonra Mısır'daki en geniş tabanlı gruplardan "Selefi Cephe", ülkede 2011'de gerçekleştirilen "25 Ocak Devrimi" sonrasında 28 Kasım'da gerçekleştirilen "demokratik ve şeffaf" parlamento seçimlerinin yıl dönümünde "Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında gösteri çağrısında bulunmuştu.
Cephe'nin "barışçıl olacağını" vurguladığı gösterileri, çoğunluğu "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" üyesi başta İhvan olmak üzere, İstiklal ve Fazilet partileri ile Raye Partisi Genel Başkanı Hazım Salah Ebu İsmail'in öncülüğündeki "Hazımcılar Hareketi" ve Darbe Karşıtı Gençlik Hareketi ile Nahda Ultras gibi gruplar da destekleyeceğini duyurmuştu.
Ve Sisi gerçek yüzünü gösterdi
145 KİŞİ GÖZALTINDA
Başkent Kahire, Beni Suveyf ve İskenderiyye başta olmak üzere birçok ilde cuma namazı sonrasında düzenlenen gösterilerde 145 kişi gözaltına alındı. Mısır İçişleri Bakanlığı, ülkenin çeşitli illerinde cuma namazı sonrasında düzenlenen gösterilerde 145 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gösterilerin dağıtıldığı belirtilerek, "kullanmaya hazır molotof kokteyli ile havai fişek bulunduran ve kargaşa çıkartmak isteyen 145 kişinin" gözaltına alındığı ifade edildi.
Açıklamada, güvenlik güçlerinin başkent Kahire, Beni Suveyf, İskenderiyye ve Şarkıyye illerinde 7 el yapımı bombayı da etkisiz hale getirdiği kaydedildi.
Kahire'nin doğusundaki Matariye bölgesinde cuma namazı sonrası "Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında düzenlenen gösteri sırasında polisin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu boynundan ve yüzünden yaralanan Muhammed Hasan adlı gösterici ölmüştü.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...