Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en büyük yapay buz pateni alanı açıldı

Dünyanın en büyük yapay buz pateni alanı açıldı

DÜNYA Haberleri

Moskova'nın VDNH Parkı'nda dünyanın en büyük yapay buz pateni alanı açıldı.

nbsp;Açılış töreninde konuşma yapan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, alanın "boyut ve teknik donanım olarak" çok özel olduğunu ve dünya çapında olduğunu belirtti. Haberi M24 duyurdu.
Yapımında Rusya'da üretilen enerji verimi çok yüksek ve tasarruflu teknolojilerin kullanılmış olmasıyla buz pateni alanının, çok özel olduğunu söyleyen Sobyanin, buza 100 bin diyot monte edildiğini ve bunun değişik uygulamalara olanak sağlayacağını da bildirdi.
20 bin 500 metrekare büyüklüğündeki buz alanı; serbest kayma pisti, Âşıklar Bulvarı, Sonsuzluk Bulvar, Büyük Çember, çocuk alanı ve hokey alanı olmak üzere birkaç bölümden oluşuyor. VDNH paten alanını bu yıl buçuk milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Biletler 200 (9 TL) ile 400 (18 TL) ruble arasında değişecek. Alanda beş kafeterya, iki sağlık merkezi, tuvaletler, üç giyinme odası ve spor ekipmanı kiralanabilecek altı merkez bulunacak. Patenler ücretsiz kiralanacak.
Kış sezonunda Moskova'da 33 parkta 40 paten pisti faaliyet gösterecek. Pistlerin 23'ünde yapay buz kullanılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...