Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdadi'nin yardımcısı öldürüldü mü?

/ Kaynak: AA
Bağdadi'nin yardımcısı öldürüldü mü?

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY İstihbarat Teşkilatı, IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcısı "Ebu Sait" lakaplı "Şahab Ahmet Hasan El-Luheybi'nin öldürüldüğünü" ileri sürdü.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İstihbarat Teşkilatı, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yardımcısı "Ebu Sait" lakaplı "Şahab Ahmet Hasan El-Luheybi'nin öldürüldüğünü" iddia etti. nbsp;
IKBY İstihbarat Teşkilatı'nın yazılı açıklamasında, Musul'un Kifayet Mahallesi'nde Muntezi Kendi mıntıkasına koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava saldırısında aracı hedef olan El-Luheybi'nin hayatını kaybettiği öne sürüldü.
Açıklamada, Luheybi'nin öldüğüne dair İstihbarat Teşkilatının elinde fotoğraflar olduğu ve bunların zamanı gelince kamuoyu ile paylaşacağı duyuruldu. nbsp;
Şahab Ahmet Hasan El-Luheybi'in geçmişi ve eylemleri hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Öldürülen Luheybi, terör örgütü El Kaide'de 'Ebu Katade' adıyla anılıyordu. Bir süre Buka Zindanı'nda tutuklu kaldı. Serbest bırakıldıktan sonra El Kaide'nin Salahaddin sorumlusu oldu. Ardından tutuklanıp Ebu Gureyb cezaevine gönderildi. Oradan da bir grup teröristle birlikte firar etti ve IŞİD'le irtibata geçerek, örgütün Musul eylem sorumlusu oldu. Musul'un IŞİD'in eline geçmesiyle örgüt adına kentin emniyet sorumlusu yapıldı. Luheybi, Musul'daki birçok terörist eylemi bizzat yönetti. Yüzlerce Yezidi Kürt'ün ölümünde parmağı var. Ayrıca Musul'daki Türkmen, Şahbek ve Şii kardeşlerimizin katliamı da bu kişinin eliyle gerçekleşti. Yunus ve Şit peygamberlerin kabirleri de Luheybi'nin emriyle yıkıldı."
İstihbarat Teşkilatı, aynı saldırıda IŞİD komutanlarından "Ebu Abdullah" lakaplı "Fethi" isimli bir kişinin daha öldürüldüğünü öne sürdü.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...