İngiltere mezun olan öğrenciyi yasayla sınır dışı edecek!

İngiltere mezun olan öğrenciyi yasayla sınır dışı edecek!

DÜNYA Haberleri

İngiltere İçişleri Bakanı, İngiltere'de eğitim gören tüm yabancı öğrencilerin mezun olur olmaz ülkelerine dönmesini garanti edecek yasa üzerinde çalışıyor

Bakan May, Muhafazakar Parti'nin 2015 yılındaki genel seçimlerde bir kez daha iktidara gelmesi durumunda "İngiltere'nin aldığı öğrenci göçünü sıfıra indirecceğini" söyledi.
İçişleri Bakanı uygulamaya sokmak istediği yeni sistem kapsamında İngiltere'deki okullardan mezun olan yabancı öğrencilere çalışma vizesi verilmesini engelleyeceğini açıkladı. Bakan May bu kişilerin İngiltere'de çalışmak istiyorlarsa ülkelerine dönüp vize başvuru yapmak zorunda kalacağını söyledi.
Şu anda İngiltere'de eğitim gören öğrenciler iş bulmaları durumunda ülkeyi hiç terk etmeden çalışma vizesi alabiliyor. Ulusal İstatistik Kurumu'nun yayınladığı rakamlara göre geçen yıl İngiltere'de AB vatandaşı olmayan 121 bin öğrenci giriş yaptı ancak sadece 51 bin yabancı öğrenci ülkeyi terk etti.
May'in yabancı öğrencilerle ilgili planı hem parti içinde hem de koalisyonda büyük tartışma başlattı.
Koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti May'in göç ile ilgili sert politikalarını asla desteklemeyeceklerini belirtirken, Muhafazakar Parti'nin önde gelen isimleri de May'in liderliği Cameron'dan devralabilmek için bu tip tasarılarla partinin sağ kanadına kur yaptığını iddia etti.
KAYNAK: HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...