Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadın ajan işkencenin baş aktörü çıktı!

Kadın ajan işkencenin baş aktörü çıktı!

DÜNYA Haberleri

El Kaide lideri Ladin'in Pakistan'da saklandığı yeri tespit eden kadın ajanının CIA'nın 'işkence' programının önemli aktörlerinden biri olduğu öne sürüldü.

ABD'de Senato İstihbarat Komitesi'nin geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) 'sert sorgulama' teknikleriyle ilgili raporu, El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinde önemli rolü bulunan kadın ajanı bir kez daha gündeme getirdi.
Yönetmenliğini Kathryn Bigelow'un yaptığı Bin Ladin operasyonunu konu alan nbsp;'Zero Dark Thirty' adlı filmde 'Maya' karakterine ilham kaynağı olan kadın ajanın, Obama yönetimince işkence sayılan sorgu programının mimarlarından birisi olduğu belirtiliyor. Çok sayıda terör zanlısının 'sorgusuna' katılan hatta bir vakada, şüpheli kişiye yapılan işkencede rol alan kadın ajanın, verdiği ifadelerle, Senato'yu CIA'nın işkence programının işe yaradığı savına inandırdığı söyleniyor.
Yerel basının 'işkencenin kraliçesi' lakabını verdiği 49 yaşındaki ajanın, orada bulunması gerekmediği halde, 11 Eylül saldırılarının planlayıcısı olmakla suçlanan El Kaide üyesi Şeyh Halid Muhammed'in sorgularından birisine de katıldığı ifade ediliyor. Ajanın, Muhammed'in verdiği sahte bilgilere dayanarak, Montana eyaletinde yaşayan Afrika kökenli Müslüman vatandaşlara yönelik insan avı da başlattığı kaydedildi.
BİRİM ŞEFİ OLDU
Kariyeri boyunca birçok yanlış eyleme imza atan kadın ajan, olanlara rağmen sürekli terfi aldı, halen de CIA'nın 'Küresel Cihat Birimi' şefliğini yürütüyor.
YANLIŞ ADAMI ALDIRDI
Kadın ajanın, El Kaide üyesi olduğu söylenen Alman vatandaşı Halid el Masri ile aynı adı taşıyan bir başka kişinin Makedonya'da tutuklandıktan sonra sorgulanmak üzere Afganistan'a gönderilmesine neden olduğu belirtiliyor. ABD yönetimi 5 ay sonra farkedilen yanlışlıktan ötürü adama tazminat ödedi.
Kadın ajan işkencenin baş aktörü çıktı!

KAYNAK: VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...