Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da 4 çocuktan 1'i göçmen

Almanya'da 4 çocuktan 1'i göçmen

DÜNYA Haberleri

Alman Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, kreslere gönderilen 6 yaşından küçük toplam 2,6 milyon çocuğun dörtte biri göçmen kökenli.

Ülkede yaşayan 16,5 milyon göçmenin 1,4 milyonu 6 yaşından daha küçük ve bu çocukların 1 Mart 2014 tarihi itibarıyla 675 bini kreşe gönderiliyor. Böylece, Almanya'da kreşlerde bakılan toplam 2,6 milyon çocuğun yaklaşık dörtte biri kreşlerde bakılıyor.
ÇOĞUNLUK KREŞE GİDİYOR
Ülkede 3 yaşın altındaki göçmen kökenli çocukların kreşe gönderilme oranı da yüzde 20 oldu. Göçmen kökenli olmayan çocukların kreşe gönderilme oranı ise yüzde 38 olarak kaydedildi. Almanya'da 3-5 yaş grubunda göçmen kökenli çocukların yüzde 85'inin, göçmen kökenli olmayanların ise yüzde 98'inin kreşe gönderildiği bildirildi. Altı yaşında çocuğu olan göçmen kökenli ailelerin yüzde 53'ü de çocuklarını için kreşlere yolladı.
DAVA HAKKI VERİLDİ
Öte yandan, Almanya'da geçen yıl ağustos ayında çıkarılan yasa ile kent ve kasabada çocuğunu gönderecek kreş bulamayan ebeveynlere, idari mahkemesinde dava açma hakkı verilmişti.
KAYNAK: SABAH AVRUPA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...