Türk Milletvekili: 'Kırmızı çizgiler artık belirlenmeli'

Türk Milletvekili: 'Kırmızı çizgiler artık belirlenmeli'

DÜNYA Haberleri

Alman CDU Partisi'nin Türk Milletvekili Cemile Giousouf: Artık tüm partiler Müslümanlarla ilgili söylemler konusunda sınırlarını belirlemeli" dedi.

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) ilk Müslüman kökenli Federal Milletvekili Cemile Giousouf, Avrupa Kayserililer Birliği'nin Köln'de düzenlediği toplantıda, kendi partisi de dahil tüm siyasi partilerin İslam ve Müslümanlarla ilgili "kırmızı çizgilerini" belirlemeleri gerektiğini söyledi. Almanya'da Müslümanlarla ilgili hakarete varan açıklamaların yapılabildiğine işaret eden Giousouf, "Şu anda Almanya'da ne yazık ki Müslümanlara hakaret edilebiliyor. İnsanlar yürüyüşler düzenleyip açıkça 'Müslümanları burada istemiyoruz' diyebiliyor. Buna izin vermemeliyiz. Artık tüm partiler Müslümanlarla ilgili söylemler konusunda sınırlarını belirlemeli" dedi.
"AÇIKÇA IRKÇILIK YAPILIYOR"
Aşırı sağcı hareket PEGIDA'nın yabancı ve Müslüman karşıtı gösterilerine de değinen Giousouf, "Bana göre bu tür oluşumlar açıkça ırkçılık yapıyor. Halkı kışkırtıyor. Başbakanımız Merkel, bunun gibi oluşumların düzenlediği gösterilere katılanları, 'Gösteri yapabilirsiniz, bu hakkınız, ama kimin peşinden gittiğinizi iyi bilmelisiniz' diyerek uyardı. Bu kişileri topluca suçlamak, aşırı uçlara itmek olur. Partimde bu konuda yoğun bir çalışma var" dedi. Bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde Fatih Akın'ın Ermeni meselesini ele aldığı son filmi "The Cut"ı beğendiğini açıklaması üzerine eleştirildiğini ifade eden Cemile Giousouf, "Ermeni meselesinin bir soykırım olup olmadığına ben karar veremem. Bu tarihçilerin işi. Ama ben bir siyasetçi olarak konunun medeni ortamlarda tartışılmasından yanayım. Bir masada oturup kavga etmeden tartışabilmeyiz. Almanlar ve Fransızlar ikinci dünya savaşından sonra, konuşarak yeniden dost olmayı başarmıştı" şeklinde konuştu.
KAYNAK: SABAH AVRUPA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...