AB'den 1,9 milyar avroluk programa onay

/ Kaynak: AA
AB'den 1,9 milyar avroluk programa onay

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin 2014-2020 döneminde kullanacağı toplam 4,45 milyar avroluk fonun, 1,96 milyar avroluk ilk kısmına ait proje ve programlar belirlendi

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 2014 yılı mali işbirliği programının tamamlandığı, 1,96 milyar avroluk proje ve programların belirlendiği bildirildi.
AB Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AB Bakanlığının genel koordinasyonunda Avrupa Komisyonu ile yürütülen yoğun ve kapsamlı çalışma sonucunda oluşturulan 2014 yılı mali işbirliği programının tamamlandığı belirtildi.
Böylece 2014-2020 dönemi için Türkiye'nin kullanacağı toplam 4,45 milyar avronun 1,96 milyar avroluk ilk kısmına ait proje ve programların belirlendiği kaydedilen açıklamada, programın üye ülkelerden oluşan IPA Komitesi'ne sunulduğu ve olumlu görüş alındığı vurgulandı.
Açıklamada, gelecek dönemde Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasında imzalanacak finansman anlaşmaları ile programın uygulama safhasına geçeceği vurgulandı.
AB Bakanlığının genel koordinasyonunda, tüm kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılım ve görüşleri alınarak programların hazırlandığı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin AB üyelik sürecini hızlandırmaya yönelik projelerin yanı sıra enerji, çevre, ulaştırma, bilim ve sanayi ile tarım ve kırsal kalkınma alanlarında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve müktesebat uyumunun sağlanmasına yönelik projelerin de yer aldığı ifade edildi.
Program kapsamında uygulanacak projelerin, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesinden kadınların, gençlerin ve dezavantajlı grupların istihdamının artırılmasına, kayıt dışı istihdam ile mücadeleden, KOBİ'lerin desteklenmesine kadar çok geniş alanda Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmasının beklendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ayrıca altyapı yatırımlarına da program çalışmalarında kapsamlı bir şekilde yer verilmiştir. İşbirliği içerisinde hazırlanan projeler ile daha çok kişinin sağlıklı ve temiz içme suyuna erişiminin sağlanması için gerekli yatırımlar, atık su ve katı atık tesislerinin inşası, demiryolu ağının geliştirilmesi, sürdürülebilir kent içi ulaşımının desteklenmesi gibi çalışma alanlarında da kurumlarımız söz konusu tahsis edilen fonlardan faydalanabileceklerdir.
Diğer taraftan, ülkemiz için büyük önem taşıyan kırsal kalkınma alanında da sağlanan fonlarla tarım, hayvancılık, gıda, balıkçılık, organik tarım, kırsal altyapının iyileştirilmesi, üretici birliklerinin kurulması gibi alanlarda yaşatılacak destek mekanizmaları ile bu alanlarda faaliyet gösteren işletmeler, üretici bireyler, kooperatifler ve üretici birlikleri bu fonlardan faydalanabileceklerdir."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...