Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ruble değer kaybetti, Çinli turistler Rusya'ya akın etti

Ruble değer kaybetti, Çinli turistler Rusya'ya akın etti

DÜNYA Haberleri

Ruble'nin değer kaybetmesiyle birlikte Çinli turistler Rusya turlarına yöneldi

China Daily gazetesini kaynak gösteren Rusya Turizm Endüstrisi Birliği tarafından yapılan açıklamada, Rus Rublesi'ndeki değer kaybından ortaya çıkan avantajdan faydalanmak isteyen Çinli turistlerin Rusya turlarına yoğun ilgi gösterdikleri ve kış dönemi için dahi rezervasyon yaptırdıkları belirtildi.
Çin'de faaliyet gösteren en önemli çevrimiçi acentelerden biri olan Ctrip.com International'ın verilerine göre, Aralık ayı itibariye Rusya turlarına olan talep, bir önceki aya nazaran %100'lük bir artış gösterdi. Şirketten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, yaz turlarına göre zaten %60 oranında ucuz olan kış turlarına olan talepte Ruble'de yaşanan değer kaybı ile birlikte adeta patlama yaşadığı kaydedildi.
Ülkede faaliyet gösteren bir başka çevrimiçi acente olan Tongcheng Network Technology isimli firmadan yapılan açıklamada ise yoğun talepten dolayı Rusya kış turlarının satışına başlandığı ve bu yılın Ocak ayından bu yana geçen süre zarfında kesin rezervasyon siparişlerinin %113 oranında artış gösterdiği ifade edildi.
Çinli tur operatörleri söz konusu rezervasyonların özellikle Şubat'ın ikinci yarısına denk gelen Çin Yeni Yılı Bayramı dönemi için yaptırıldığını ve pek çok turizm firmasının da bu dönem için tüm turlarını çoktan sattığını söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...