Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askeri uçakta ölenlerin kimlikleri belirlendi

Askeri uçakta ölenlerin kimlikleri belirlendi

DÜNYA Haberleri

Uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 kişinin Yunanistan ve Fransa vatandaşı olduğu belirtildi

İspanya'nın güneydoğusundaki Los Llanos (Albacete) Askeri Üssü'nde F-16 tipi Yunan askeri uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri belirlendi.
İspanya Savunma Bakanlığı, ölenlerden 2'sinin uçaktaki Yunanlı pilotlar, 8'inin ise NATO'nun mükemmelleştirme okulunda eğitim alan Fransa vatandaşları olduğunu duyurdu.
Fransız ve İtalyan vatandaşı olan yaralıların sayısının ise 20 olduğu, sağlık durumu ağır olan 7 yaralının Madrid'deki La Paz Hastanesi ile Albacete Üniversite Hastanesinde tedavi edildiği belirtildi.
İspanya'da 1984 yılından bu yana meydana gelen en büyük askeri uçak kazası olan Los Llanos Askeri Üssü'nde yaşanan olayın, aynı zamanda NATO'nun da çatışma bölgeleri dışında yaşadığı en büyük "trajedi" olduğu ifade edildi.
Los Llanos Askeri Üssü'nde, ABD, İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, Belçika ve Yunanistan'dan gelen pilotların, NATO'nun pilot mükemmelleştirme okulunda eğitim aldığı bildirildi.
Kaza sonrası, İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, Hava Kuvvetleri Komutanı General Francisco Javier Garcia Arnaiz, Castilla La Mancha Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Maria Dolores de Cospedal'in bölgeye gittiği, Fransız ve İtalyan savunma bakanlarının ise yarın Albacete'ye gitmelerinin beklendiği kaydedildi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de uçağın düşmesine ilişkin, "Tüm NATO ailesini etkileyen bir trajedi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...