Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

S P Yunanistan kararını verdi

/ Kaynak: AA
S P Yunanistan kararını verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Standard Poor's (S P) Yunanistan'ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's (S amp;P) nbsp;Yunanistan'ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.
S amp;P, Yunanistan'ın nbsp;uzun ve kısa vadeli ülke kredini notlarını (B/B) negatif izlemeye aldığını açıkladı.
S amp;P'den yapılan açıklamada, "Yunanistan'da yeni seçilen hükümetin savunduğu bazı ekonomik ve bütçesel politikaların daha önce Yunanistan'ın kreditörleri ve bir önceki hükümet ile varılan anlaşmayla uyumlu olmadığını düşünüyoruz" değerlendirmesine yer verildi.
Açıklamada, "Eğer yeni hükümet gelecekte finansal desteğin sağlanabilmesi için kreditörlerle anlaşma sağlamakta başarısız olursa bu durum Yunanistan'ın finansman pozisyonu zayıflatacak ve kredibilitesini azaltacaktır" denildi.
S amp;P açıklamasında, Yunanistan'ın AB, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu ile yapacağı müzakerelerin sekteye uğraması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödemesinin güçleşeceği, bu durumda S amp;P'nin Yunanistan'ın kredi notunu düşürebileceği uyarısında bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...