Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban barış dedi

Taliban barış dedi

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da Taliban ile hükümet, barış görüşmelerine başlama konusunda anlaşmaya vardı.

Afganistan'da hükümet güçleriyle Taliban arasında uzun süredir devam eden çatışmanın bitmesi için ilk sinyal geldi. Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile barış görüşmelerine hazır olduğu, görüşmelerin gelecek hafta Kabil'de başlamasının beklendiği açıklandı. Afgan Talibanı temsilcisi Muhammed ve Pakistan istihbarat yetkilileri arasında Peşaver ve İslamabad'da üç tur gizli görüşme yapıldı. Yapılan müzakerelerin ardından tarafların barış görüşmelerine başlamayı kabul ettikleri açıklandı. Daha sonra da Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif, 17 Şubat'ta Kabil'e giderek Afgan hükümetini bilgilendirdi ve barış sürecini sabote edebilecek unsurlar hakkında uyarıda bulundu. İslamabad'da yaptığı gizli görüşmelerden sonra Katar'a dönen Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in temsilcisi Qari Din Muhammed, "Şura ile danışmalar sürüyor, kimler heyetin içinde olacak, buna Molla Ömer karar verecek" diye konuştu.
SİYASAL GÜÇ nbsp;OLARAK TANINACAK
Pakistan Başbakanının Milli Savunma ve Dışişleri Danışmanı Sertaç Aziz, Afganistan'da siyasal uzlaşma için İslamabad'da gizli görüşmeler yapıldığını doğruladı. Aziz, nbsp;"Pakistan, Afganistan'da siyasal uzlaşma için yardımcı rol oynuyor. Bunun dışında bizim rolümüz yok, şu anda süreç gizli, daha fazla bilgi veremeyiz" dedi. Gani yönetiminin, Afgan Talibanı'nı siyasal güç olarak tanıması gerekeceğini ifade eden Aziz, "Afgan Talibanı yıllardır savaş halinde, sanırım artık onlar da yoruldu. Hükümet de onlara pay verilebilir, yani birkaç valilik gibi bir şeyler olabilir" ifadesini kullandı. nbsp;


ACININ KARŞILIĞI!

Yanlışlıkla öldürülen Afganlı nbsp;için 3 bin 426 dolar ödeniyor

ABD'nin, Afganistan'da 'yanlışlıkla' katlettiği her bir sivil Afgan için bedel ödediği ortaya çıktı. The Intercept adlı internet sitesinin haberine göre, Washington yönetimi öldürülen her bir sivil için ortalama 3 bin 426 dolar ödüyor. Afganistan'da, ABD yanan bir ev için 20 bin dolar, hasar gören kamyon için 14 bin 756 dolar, 8 ölü koyun için ise 1799 dolar tazminat ödüyor. Listeye göre katledilen bir çocuk için 2 bin 414 dolar acı parası, zırhlı bir araç tarafından ayakları ezilen bir çocuğun ailesine ise 11 bin dolar tazminat verildi. Almanya ise her bir Afganlı için ortalama 5 bin dolar, hasar gören her araç için insana ödenenden iki kat tazminat veriliyor. Alman Savunma Bakanlığı verilerine göre, Almanya bu ülkede 1.1 milyon dolar tazminat ödedi. İngiltere ise 186 sivil Afgan için ortalama 3 bin Sterlin (4 bin 500 dolar) ödeme yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...