'Irkçı saldırganlar yakalansada ceza almıyor'

/ Kaynak: AA
'Irkçı saldırganlar yakalansada ceza almıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Özkan, başta Blagoevgrad Bölge Müftülüğü olmak üzere Bulgaristan Cumhuriyeti Başmüftülüğüne bağlı din adamlarına 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bulgaristan'ın Blagoevgrad (Yukarı Cuma) kentindeki camiye gerçekleştirilen ırkçı saldırıya ilişkin, "Türk ve Müslümanlara ait dini yapıları hedef alan saldırganlardan bazılarının yakalandığı halde soruşturma sırasında 'oluşan hasarın, ülkede çalışanlara ödenen aylık asgari ücretten düşük olduğu' gerekçesiyle suçlulara ceza verilmemiş olması, bu tip saldırıları teşvik etmektedir" ifadesini kullandı.
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı da olan Özkan, Bulgaristan'da Müslümanlara ait ibadet yerlerine şimdiye kadar birçok kez bu türde çirkin saldırılar düzenlendiğini hatırlattı.
Bu tür saldırıların genellikle aşırı unsurlar tarafından ülkedeki etnik azınlıkları provoke etmeye yönelik yapıldığını savunan Özkan, şunları kaydetti:
"Türk ve Müslüman azınlık, bugüne kadar bu tip kışkırtıcı hareketlere karşı olması gerektiği gibi meşru yollardan tepkisini göstermiştir, başta Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet olmak üzere ülkeyi yönetenlerden, bu tip saldırıların önlenmesi ve suçluların adalet mekanizması tarafından etkin bir şekilde cezalandırılmasını beklemektedir. Bulgaristan'da yaşayan Türk ve Müslüman azınlık, Bulgaristan anayasasına saygısının bir gereği olarak, Bulgaristan idarecilerinin, aşırı unsurları yine ülkenin adalet sistemi içinde frenleyeceğini ve bu tip saldırıları önleyeceğini ummaktadır. Türk ve Müslümanlara ait dini yapıları hedef alan saldırganlardan bazılarının yakalandığı halde soruşturma sırasında 'oluşan hasarın, ülkede çalışanlara ödenen aylık asgari ücretten düşük olduğu' gerekçesiyle suçlulara ceza verilmemiş olması, bu tip saldırıları teşvik etmektedir. Bu tip saldırılar basit birer asayiş olayı olarak görülmemelidir ve bu saldırılar ülkedeki etnik ve dini barışı yok etme hedeflidir. Provokatörlerin bu menfi emellerine ulaşamaması için gerekli tedbirleri almak, Bulgaristan'ı yönetenlerin görevidir. Barış ortamının gıdası güvendir, güven zedelenmemelidir."
Özkan, başta Blagoevgrad Bölge Müftülüğü olmak üzere Bulgaristan Cumhuriyeti Başmüftülüğüne bağlı din adamlarına "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...