Korsan haberciliğe 6 yıl hapis!

/ Kaynak: AA
Korsan haberciliğe 6 yıl hapis!

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa'nın bazı gazete ile dergilerinin haber ve fotoğraflarını izinsiz kullanan internet sitesinin sahiplerine 6 yıl hapis cezası verildi

"YouKioske" adlı internet sitesinin iki kurucusu, İspanyol, Alman, İtalyan, Fransız, İngiliz, Portekiz ve Rus gazete ve dergilerinden derledikleri haber ve fotoğrafları izinsiz olarak kullandıkları gerekçesiyle altışar yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İspanya'da ocak ayında yürürlüğe giren korsan habercilikle mücadeleyi öngören yasayı esas alan Ulusal Mahkeme, sanık olarak yargılanan iki kişiye yayın haklarını ihlal etmekten ve suç örgütüne bağlı olmaktan hapis cezası verildiğini açıkladı. Mahkeme, ayrıca sanıklara beş yıl internet hizmet sektöründe çalışma yasağı ve 196 bin 280 avro tazminat ödeme cezası verdi.
İspanya'daki gazeteciler ve telif hakları konusunda çalışan dernekler, yaptıkları yazılı açıklamalarda, mahkemenin kararını "çok olumlu" bulduklarını belirtti ve yayın haklarının korunması gerektiğini savundu.
Sanıkların Ulusal Mahkeme'nin kararını Yüksek Mahkeme'ye götürme hakları bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...