Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çipras, IMF Başkanı Lagarde ile telefonda görüştü

/ Kaynak: AA
Çipras, IMF Başkanı Lagarde ile telefonda görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Hükümet çevrelerinden edinilen bilgiye göre, olumlu bir ortamda gerçekleşen telefon görüşmesinde, Atina ile Avro Maliye Bakanları Toplantısı'da varılan 20 Şubat anlaşmasının gidişatı ile müzakerelerdeki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.
Telefon görüşmesinde Lagarde'ın Fransa Maliye Bakanlığı döneminde Yunan hükümetine gönderdiği İsviçre bankalarında hesabı bulunan yaklaşık 2 bin Yunan vatandaşının listesi ile ilgili hiçbir gelişmenin kaydedilmediğini ifade ettiği kaydedildi. Söz konusu listenin hükümet tarafından değerlendirilmesi için hiçbir hareketin yapılmadığını ve zenginlerin halen vergi ödemediğini vurgulayan Lagarde, "Ülkenizde bu liste yüzünden ünlü oldum" dediği de belirtildi.
Çipras'ın ise yeni hükümetin sosyal ve adil bir vergi sistemi getirmeyi hedeflediğini söyledi.
Lagarde, 2010 yılında Fransa Maliye Bakanı iken Yunanlı mevkidaşı Yorgo Papakonstandinu'ya İsviçde'de HSBC Bankası'nda hesabı olan yaklaşık 2 bin Yunanlı vatandaşın listesini vermişti.
Aralarında tanınmış birçok Yunanlı vatandaş, iş adamı ve siyasetçinin yer aldığı söz konusu listede, ülkeden vergi kaçırdıklarından şüphe edilmişti. Listede Papakonstandinu'nun bazı akrabalarının isimlerinin de yer aldığı ancak bakan tarafından silindiği öne sürülmüştü.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...