İran Dışişleri Bakanı'ndan eleştirilere küstah cevap!

İran Dışişleri Bakanı'ndan eleştirilere küstah cevap!

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki tutumunu eleştiren ifadelerine İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten küstah cevap.

İran ve dünya güçleri arasında Tahran'ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçre'nin Lozan şehrinde nbsp; bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'ı eleştiren sözlerini değerlendirdi.

Eli kanlı diktatör Beşar Esad'ın katliamlarına göz yuman İran'ın Dışişleri Bakanı Zarif, "Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu nbsp; politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur" diye konuştu.

İranlı bakan, "Türkiye ile değişik alanlardaki stratejik ilişkilerimize büyük önem verip saygı duymaktayız. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması için hareket etmeli" dedi.

Zarif, "İran, Yemen'in toprak bütünlüğünün sağlanması ve bu ülkeye istikrar ve güvenliğin dönmesi için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli guruplar arasındaki diyaloğu kolaylaştırabilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...