Pakistan, Yemen'deki vatandaşlarını tahliye ediyor

/ Kaynak: AA
Pakistan, Yemen'deki vatandaşlarını tahliye ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan, vatadaşlarını Yemen'den tahliye etmek için uçak gönderecek.

Pakistan, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkeleri koalisyonunun Husilere karşı hava operasyonu başlattığı Yemen'deki vatandaşlarını ülkeden çıkarmak için iki uçak göndermeye hazırlanıyor.
Pakistan Başbakanlık Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Navaz Şerif'in talimatıyla Yemen'de mahsur kalan Pakistanlıları bu ülkeden tahliye etmek üzere kapsamlı bir plan hazırlandığı ifade edildi.
Açıklamada, "Pakistan Hava Yolları, Sana'daki Pakistan Büyükelçiliği ve havacılık yetkililerden uçuş sinyali alır almaz iki uçağını yollamak üzere hazırlandı" denildi.
Açıklamada, Yemen'deki devlet kurumlarının asayiş durumdan dolayı faal olmaması ve birçok havaalanının kapalı olması nedeniyle bazı Pakistanlıların komşu ülkelere koruma altındaki araç konvoylarıyla taşınacağı bildirildi.
Yemen'de 3 bin Pakistan vatandaşının yaşadığı, bin Pakistanlının başkent Sana'da bulunduğu belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...