Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'a ağır darbe!

/ Kaynak: AA
Yunanistan'a ağır darbe!

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın kredi notunu 'CCC'ye indirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "B"den "CCC"ye düşürdü. Not görünümü "negatif" olan ülkenin yabancı para cinsinden kısa vadeli kredi notu da "B"den "CCC"ye çekildi.


Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın kredi notlarının indirilmesine gerekçe olarak, bankacılık sektöründeki sınırlı likiditenin kamu finansmanı üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra resmi kuruluşların ödemelerine ilişkin belirsizlikler gösterildi. Açıklamada, "Yunanistan hükümetinin mevcut likidite sıkıntısını, ödemelerini geciktirmeden çözmesini bekliyoruz, ancak yükselen riskler notları indirmemize neden oldu" ifadesine yer verilirken, azalan yatırımcı ve tüketici güveninin ülke ekonomisindeki toparlanmayı engellediği dile getirildi.


NİSAN AYINA ERTELENDİ


Söz konusu güveni tamir etmenin zaman alacağını kaydeden Fitch Ratings, Yunanistan'a ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 1,5'den yüzde 0,5'e revize etti. Açıklamada, ayrıca Yunanistan'ın gelecek günlerde Avrupa Birliği'ne (AB) kapsamlı bir reform listesi sunması gerektiği hatırlatılırken, söz konusu listenin onaylanmasının hükümete kısmi ödeme yapılmasını sağlayabileceği öngörüsüne yer verildi. Öte yandan, AB'nin Yunanistan'a kısmi finansman sağlamadan önce reformların bazılarının uygulanmaya koyulmasını bekleyebileceği de belirtilirken, bunun ödemenin en erken Nisan ayına ertelenmesine neden olacağı kaydedildi.


B'DEN B-'YE DÜŞÜRDÜ


Fitch Ratings, ülkenin kreditörlerle sürdüğü müzakerelerde sorun çıkması ya da IMF ödemelerinin gecikmesi durumunda, kredi notunun tekrar indirilebileceği uyarısını yaptı. Aynı zamanda, Avro Bölgesi'nden çıkılmasının da Yunanistan'ın kredi notu olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü ise 17 Ocak'ta "durağandan", "negatife" çevirmişti. Bu arada, sitesindeki takvime göre Yunanistan'a yönelik değerlendirmesini bugün yapması beklenen Moody's, yaptığı kısa yazılı açıklamayla ülkenin kredi notunu güncellemediğini duyurdu. Bir diğer derecelendirme kuruluşu olan Standard amp; Poor's (S amp;P) da Yunanistan'ın kredi notunu Şubat başında "B"den "B-"ye düşürmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...