Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tikrit'te çatışma: 7 ölü, 18 yaralı

/ Kaynak: AA
Tikrit'te çatışma: 7 ölü, 18 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın kuzeyinde bulunan Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'te çıkan çatışmada 7 güvenlik görevlisinin öldüğü, 18'inin yaralandığı bildirildi.

Irak ordusunun, Tikrit'in terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması amacıyla başlattığı ve askerlerin yanı sıra polis ve milis güçlerinin de katıldığı operasyonda görev alan Iraklı subaylardan Halid ed-Deraci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tikrit'in güney kesiminde meydana gelen çatışmada 7 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 18'inin ise yaralandığını belirtti.
Deraci, güvenlik güçlerinin bölgede teröristler tarafından yerleştirilen bombaları etkisiz hale getirmeye yönelik çalışmalarına devam ettiğini aktardı.
Irak ordusu, başkent Bağdat'ın 175 kilometre batısındaki Tikrit'in geri alınması hedefiyle bu ayın başında operasyon başlatmıştı. Ancak Irak güçlerinin kent çevresinde geniş bir alanın kontrolünü ele geçirmesine rağmen şehir merkezin denetimi hala örgütün elinde bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...