Kamerun'da kaçırma girişimi linçle sonuçlandı

/ Kaynak: AA
Kamerun'da kaçırma girişimi linçle sonuçlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Kamerun'a gelen ve 8 kişiyi kaçırmaya çalışan silahlı bir grup halk tarafından linç edildi.

Yerel yetkililer, Kamerun'un doğusunda bulunan Garua Bulai bölgesine gelen 10'a yakın silahlı kişinin, 8 Kamerunluyu kaçırmaya çalıştığı sırada halkın saldırısına uğradığını belirtti.
Silahlı kişilerden bazılarının öldüğü, bazılarının ise güvenlik güçlerine teslim edildiği, bazı bölge sakinlerinin yaralandığı, 8 kişinin ise kaçırılmaktan kurtulduğu açıklandı.
Orta Afrika Cumhuriyeti sınırı yakınındaki aynı bölgede 10 gün önce bir silahlı grup, yolcu otobüsünü durdurup aralarında belediye başkanının da bulunduğu 17 kişiyi kaçırmıştı. İki olay arasında bağlantı olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Kamerun'da son aylarda artan kaçırma eylemlerinden Orta Afrika Halkı Demokratik Cephesi (FDPC) örgütü sorumlu tutuluyor.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu üyesi Abdulaye Miskin, Kamerun'a sığındıktan sonra ülke için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Kamerun'da kaçırma eylemlerini artıran FDPC, rehinelerin serbest bırakılması için Miskin'in salıverilmesini talep etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...