Gazze'de 'Toprak Günü' gösterileri

/ Kaynak: AA
Gazze'de 'Toprak Günü' gösterileri

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de 'Filistin Toprak Günü' dolayısıyla yüzlerce kişinin katılımıyla gösteri düzenlendi.

Çeşitli Filistinli grupların çağrısıyla gerçekleştirilen gösteride, "Topraklarımızı geri almak için seçeneğimiz direniştir", "Kanla alınan kanla geri kazanılır" ve "Toprağımız bizim hakkımız" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, İsrail karşıtı sloganlar attı.
Filistin Halk Mücadelesi Cephesi (FHMC) Siyasi Büro Üyesi Abdulaziz Kaddih, burada yaptığı konuşmada, "Toprak Günü'nü dünyaya 'İsrail çetelerinin, Filistinli sahiplerinin elinden topraklarını aldığını' hatırlatmak için anıyoruz" dedi.
İsrail'in Filistin halkının, varlıklarına düşmanca saldırarak suç işlediğini dile getiren Kaddih, "Filistin halkının çalınan topraklarını geri kazanmak için hazırız" ifadesini kullandı.
İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto için genel grev düzenlemiş, protesto gösterilerine katılan Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.
Bu nedenle her yıl 30 Mart'ta ''Toprak Günü'' etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı "direnişin göstergesi" olarak kabul ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...