Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mali'de Kızılhaç konvoyuna silahlı saldırı

/ Kaynak: AA
Mali'de Kızılhaç konvoyuna silahlı saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'nin kuzeyinde insani yardım konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıda Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Mali'nin kuzeyindeki Gao kenti yakınlarında kuruma ait bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda bir görevlilerinin öldüğü, bir görevlinin yaralandığı belirtildi.
Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, emniyet kaynakları saldırının Kuzey Mali'deki silahlı gruplar tarafından yapılmış olabileceğini ileri sürdü.
Kuzey Mali, bu yılın başından itibaren ülkenin kuzeyinde bulunan çeşitli silahlı gruplar arasındaki çatışmalar ve BM güçlerine yönelik saldırılar nedeniyle şiddet olayları ile gündeme geliyor.
Saldırının, ülkenin kuzeyinde bulunan silahlı bazı grupların Cezayir anlaşmasını imzalamayı reddetmeleri ve Mali'de siyasi alandaki tartışmaların ardından meydana geldiğine dikkat çekiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...