Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siyonistler otobüslere İslam karşıtı afiş asacak!

/ Kaynak: AA
Siyonistler otobüslere İslam karşıtı afiş asacak!

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail yanlısı bir grubun finanse ettiği İslam karşıtı afişler, ABD'nin Philadelphia şehrindeki halk otobüslerinde bir ay asılı kalacak.

Reklam ücretini ABD'deki İsrail yanlısı örgütlerden Amerika Özgürlükleri Savunma İnisiyatifi'nin (AFDI) ödediği ve bir ay boyunca Philadelphia'daki 84 halk otobüsüne yapıştırılacak afişler, İslam ve Nazi ideolojisi arasında bağ kuran mesajlar içeriyor.
Afişlerden birinde, Filistinli din adamı Muhammed Emin el-Hüseyni'nin Adolf Hitler ile sohbet ederken çekilmiş fotoğrafının altında "İslam'da Yahudi Düşmanlığı: Kur'an'da Geçiyor" mesajı bulunuyor.
Şehirdeki toplu taşıma faaliyetlerini yürüten Güney Pensilvanya Ulaşım Müdürlüğü'nün (SEPTA) ilk başta karşı çıktığı afişlerin, Pensilvanya eyaletindeki federal bir mahkemenin kararıyla otobüslere yapıştırılmasına hükmedildi. Hakim Mitchell S. Goldberg, 11 Mart'ta verdiği kararda, kampanyayı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek afişlerin otobüslere yapıştırılmasına hükmetti.
Mahkemenin kararına itiraz etmeyeceğini duyuran SEPTA, afişlerin bu hafta içinde halk otobüslerinde yer almaya başlayacağını açıkladı.
- "Müslümanlar yeni 'öteki' haline geldi"
Ülkenin önde gelen Müslüman derneklerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), İslam karşıtı olarak nitelendirdiği kararın, Müslümanlara karşı ön yargıları tetikleyebilecek bir adım olduğunu belirtti.
Derneğin Philadelphia şubesinin Başkanı Jacob Bender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirdeki Müslümanların bu gelişmeden rahatsızlık duyduğunu ve endişeli olduğunu söyledi.
Neonaziler Yahudilere karşı afiş hazırlamış olsaydı, bunların kesinlikle halk otobüslerine yapıştırılmasına izin verilmeyeceğini savunan Bender, şunları kaydetti:
"Müslümanlar, ABD'deki yeni 'öteki' haline geldi. Ülkede Müslümanlara karşı sürekli propaganda faaliyetleri içinde bulunan, onları vefasız, şiddet yanlısı, kadın hakları düşmanı ve Yahudilerden nefret eden kişiler olarak tasvir etmeye çabalayan birçok kişi var. Bizim görevimiz, halkı tüm bunların yalan olduğu ve İslam dinini çarpıtmayı amaçladığı konusunda bilinçlendirmek."
CAIR'in ilk Yahudi yöneticisi olan Bender, "Irkçılıkla ve İslam karşıtı bağnazlıkla mücadele, sadece Müslümanların değil, tüm Amerikan vatandaşlarının görevi" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu afişler nefret aşılıyor. İçerdiği fikirlere karşı çıkmalıyız. Bunun için esas çabayı SEPTA'ya karşı değil, bu afişlerin otobüslere konması için para verenlere karşı sergilemeliyiz. Afişler için on binlerce dolar harcanıyor."
Yerel medyadaki haberlere göre, AFDI, afişlerin halk otobüslerine yapıştırılması için SEPTA'ya 30 bin dolarlık reklam ücreti ödedi.
- Mahkeme kararına itiraz yok
Yayımladığı yazılı açıklamada, afişlerin şehirdeki Müslüman nüfus için "aşağılayıcı" olabileceğini kabul eden SEPTA, şirketin geçen ekim ayında bu tip reklamların reddedilmesine imkan veren tüzük değişikliği yaptığını bildirdi.
Açıklamada, AFDI'nın reklamla ilgili başvurusunu bu değişiklikten önce yaptığı, mahkemenin bu nedenle değişikliği esas almadığı belirtildi.
SEPTA medya ilişkileri müdürü Jerri Williams, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFDI'nın farklı şehirlerde benzer faaliyetlerine karşı açılan davaları kazanması sebebiyle mahkeme kararına itiraz etmeyeceklerini söyledi.
Williams, bundan sonra gelecek bu tür reklam taleplerini, tüzük değişikliği sayesinde reddedebileceklerini ve mahkemede ellerinin daha güçlü olacağını ifade etti.
AFDI'nın benzer afişleri, New York City ve Washington DC dahil başka şehirlerde de toplu taşıma araçlarına yapıştırılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...