Katalonya'da bağımsızlık için yol haritası paktı

/ Kaynak: AA
Katalonya'da bağımsızlık için yol haritası paktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bağımsızlık yanlısı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, 27 Eylül'deki yerel seçim sonrası bağımsızlık için bir yol haritası amacıyla pakt imzaladı.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde 27 Eylül'de yapılacak yerel seçim sonrasında bağımsızlık yanlısı girişimlerde ortak hareketi sağlayacak pakt, ayrılıkçı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri arasında imzalandı.
Katalonya Demokratik Amaç Birliği, Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) siyasi partileri ile bu zamana kadar bağımsızlık yanlısı sosyal etkinlikleri organize eden Katalonya Ulusal Asamblesi, Omnium Cultural ve Bağımsız Belediyeler Derneği (AMI) adlı sivil topum örgütleri arasında imzalanan pakt ayrıntılı bir içerik taşımasa da özet olarak farklı aşamalarla bağımsızlık yolunda ilerlemek için adımlar atılmasını öngörüyor.
Katalonya'da bağımsızlık için "yapıcı bir süreç başlatılması, devlet yapısına dönüşüm için gerekli mekanizmaların kurulması, Katalonya halkının bu demokratik sürecin bir parçası olması için çalışmalar yapılması" gibi maddeleri içeren pakta göre Katalonya parlamentosunun en geç 2017'nin mart ayına kadar bağımsızlık ilan etmesi hedefleniyor.
Katalonya'da 27 Eylül'de yapılacak erken yerel seçimler öncesindeki anketlerde ERC birinci parti olarak gösteriliyor.
Pakta imza atan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri katılımın daha fazla olması için 17 Nisan'a kadar diğer siyasi partileri ikna için görüşmelere devam edeceği duyurdu. Bağımsızlık yanlısı olan ancak daha radikal görüşlere sahip Alternatif Sol Birlik ve Halk Birliği Adaylığı henüz bu pakta imza atmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...