Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tusk ve Rajoy ortak basın toplantısı düzenledi

/ Kaynak: AA
Tusk ve Rajoy ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya Başbakanı Rajoy, hedeflerinin Libya'da ateşkesin sağlanması, ulusal birlik hükümetinin kurulması ve kapsayıcı geçiş süreci olduğunu söyledi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB ortak enerji projeleri, Libya sorunu, Tunus'taki terör saldırısından sonraki gelişmeler, terörizmle mücadele ve 13 Nisan'da Barcelona'da yapılacak AB-Akdeniz konferansıyla ilgili ayrıntıları görüştü.
Madrid'deki Başbakanlık konutu Moncloa'da yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rajoy, terörizmle mücadelede şu anda Libya'da yaşanan gelişmelerin çok önemli olduğunu belirterek "Biz Libya'da siyasi ve müzakere edilebilir bir süreci destekliyoruz. Hedefimiz Libya'da bir an önce ateşkesin sağlanması, ulusal birlik hükümetinin kurulması ve düzenli, kapsayıcı bir ulusal geçiş sürecini garanti etmek" dedi.
Rajoy, terörizm sorunu için "Asla İslam ve Hristiyanlık arasında değil, barbarlık ve medeniyetlerle ilgili bir sorundur" ifadesini kullandı.
İspanya'dan sonra öğleden sonra Tunus'a gidecek olan AB Konseyi Başkanı Tusk de Tunus'un bölgesindeki tek demokratik ülke olduğunu savunarak "Şu anda en önemli konu AB olarak Tunus'a olan dayanışmamızı göstermek ve her alanda ona yardım etmektir" dedi.
- Yunanistan'daki ekonomik kriz
Yunanistan'daki ekonomik krizle bağlantılı olarak "AB'nin B planı var mı?" sorusuna Tusk, "20 Şubat'ta Avrupa Konseyi'nde vardığımız anlaşma temel alınarak Atina ve Brüksel'de iki çalışma grubu çalışmalarına devam ediyor. Yunanistan'ın reform planı çok karışık. Ancak bugün itibarıyla Yunanistan'daki durum kontrol altında diyebiliriz. Şimdilik A planıyla devam ediyoruz. Yeni bir likidite yardımı için nisan sonuna kadar anlaşmaya varacağımıza eminim" yanıtını verdi.
İspanya Başkanı Rajoy da "Yunanistan'ın ekonomisinin başarılı olması ve avroda kalması herkes için iyidir. Ekonomik krizden alınan tüm önlemler sonuçta istihdam yaşatmak içindir. Bu yüzden de oyunun kurallarına herkes uymalıdır" diye konuştu.
Öte yandan Rajoy, Katalonya'da ayrılıkçı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin bağımsızlık için yol haritasını gösteren bir paktı imzalamalarıyla ilgili olarak "Hiçbir İspanyol hükümeti Katalonya'da bu tip girişimleri kabul etmeyecektir. İspanya'da son olarak Anayasa Mahkemesi'nin kararında da görüldüğü gibi yasalar her şeyin üzerindedir. Bu tip girişimler hem Katalonya hem de İspanya için kötüdür ve bizi birbirimize bağlayan bağları kopartmaktan başka bir şeye yaramaz" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...