İşgalci İsrail güçleri, 3 Filistinli tüccarı gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, 3 Filistinli tüccarı gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail güçleri, Beyt Hanun Sınır Kapısı'nda 3 Filistinli tüccarı gözaltına aldı

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'ya geçişleri sırasında ikisi kardeş, 3 Filistinli tüccarı gözaltına aldığını söyledi.
Gazze'deki Filistin İş adamları Derneği'nin hazırladığı rapora göre, 2015 yılı başından bu yana 15 tüccar ve iş adamı gözaltına alınmış, bunlardan sadece 2'si serbest bırakılmıştı.
İsrail'in daha önce gözaltına aldığı tüccarlar, askerlerin "Filistinli grupların askeri teçhizat üretiminde kullandıkları malzemeleri tedarik ettiği kaynaklar" hakkında kendilerini sorgulandığını belirtmişti.
İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'deki ğı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Gazze'deki 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise zaman zaman bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...