Irak'ta bombalı saldırı: 11 ölü!

/ Kaynak: AA
Irak'ta bombalı saldırı: 11 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırı ve şiddet olaylarında 11 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın kuzeyindeki Hamamiyyat bölgesinde bombalı kemer giyen bir intihar eylemcisi üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.
Diyala kentinde yaşanan şiddet olaylarında ise 4 kişinin hayatını yitirdiği bildirildi.
Kaynaklardan alınan bilgiye göre, kentin batısı ve merkezinde kimliği henüz belirlenememiş silahlı kişilerce düzenlenen saldırılarda Abdurrahman Fadıl el-Meşhedani isimli bir eğitim danışmanı ve bir otomobil tamir atölyesinin sahibi öldürüldü.
Kaynaklar ayrıca, kent merkezine 30 km uzaklıktaki Ebi Sayda nahiyesinde bir patlacıyının infilak etmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Irak güvenlik güçlerinin Ocak ayında DAEŞ militanlarından tamamen temizlendiğini açıkladığı Diyala'da şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor.
Öte yandan, Bağdat'ta sık sık düzenlenen bombalı saldırıların arkasında IŞİD ile bağlantılı grupların bulunduğu iddia ediliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...