Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mali'deki Kızılhaç konvoyuna saldırıyı terör örgütü El Kaide üstlendi

/ Kaynak: AA
Mali'deki Kızılhaç konvoyuna saldırıyı terör örgütü El Kaide üstlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'de Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait konvoya önceki gün düzenlenen saldırının sorumluluğunu, El Kaide'ye bağlı MUJAO örgütü üstlendi.

MUJAO terör örgütü Sözcüsü Abou Walid Sahraoui, ülkenin kuzeyindeki Gao kentinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini duyurdu. Kızılhaç Sözcüsü Valey Mboah Nana ise soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, konvoya düzenlenen silahlı saldırıda bir görevlinin öldüğünü, bir görevlinin yaralandığını açıklamıştı. Güvenlik kaynakları, saldırının Kuzey Mali'deki silahlı gruplar tarafından yapılmış olabileceğini ileri sürmüştü. Kuzey Mali, yıl başından beri ülkenin kuzeyindeki çeşitli silahlı gruplar arasındaki çatışmalar ve BM güçlerini hedef alan saldırılara sahne oluyor. Saldırının, ülkenin kuzeyinde bulunan silahlı bazı grupların Cezayir anlaşmasını imzalamayı reddettiği ve Mali'de siyasi tartışmaların arttığı dönemde düzenlendiği belirtiliyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...