Ermenistan'a bir darbe de Litvanya Parlamentosu'ndan

/ Kaynak: AA
Ermenistan'a bir darbe de Litvanya Parlamentosu'ndan

DÜNYA Haberleri  / AA

Litvanya parlamentosu, iki milletvekilinin 1915 olaylarına ilişkin Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenecek törene katılmasına izin vermedi.

Emek Partisi üyesi Dangute Mikutienes ve Vatan Birliği Partisi'nden Kestutis Masiulis, 22-23 Nisan'da Erivan'daki etkinliğe katılmak için iki kez talepte bulundu ancak milletvekilleri Parlamento Yönetim Kurulu tarafından iki kez reddedildi. Milletvekillerini Erivan'a göndermeyi reddeden Parlamento Yönetim Kurulu'nun üyelerinden Vydas Gedvilas, konunun hassas olduğunu belirtti ve kararı diğer ülkelerden alınan örnekler üzerine verdiklerini söyledi. Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Parlamento Yönetim Kurulu'nun kararını destekleyerek, meclise mektup yazdı. Mektubunda 1915 olaylarıyla ilgili iddiaların çok hassas ve ince bir mesele olduğunu vurgulayan Linkevicius, Ermeni lobisinin etkin olduğu Fransa dışında birçok ülkenin Ermenistan'a yüksek düzeyde temsilci göndermeyeceğini ifade etti. Linkevicius, birçok ülke gibi törenlerde Litvanya'yı Erivan'daki büyükelçiliğin temsil edeceğini bildirdi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...