Ukrayna'da çatışmalardaki ölü sayısı açıklandı

Ukrayna'da çatışmalardaki ölü sayısı açıklandı

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'da Nisan 2014'ten bu yana devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 6 bin 116 olduğunu açıkladı.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, ölen 6 bin 116 kişi dışında 15 bin 474 kişinin çatışmalarda yaralandığını söyledi. Shamdasani, "Ama gerçek rakamların daha yüksek olmasından endişe ediliyor" dedi.

"Ukrayna'daki çatışmalar sırasında bu yıl şimdiye kadar 400 sivil öldürüldü" diyen Shamdasani, bunlar arasında eski bir milletvekili ile iki gazetecinin bulunduğunu belirtti.

DONETSK'TE ARTAN ÇATIŞMALAR

Shamdasani, Ukrayna'nın doğusunda şubat ortasında başlayan ateşkese rağmen devam eden insani hakları ve ateşkes ihlallerinden dolayı endişeli olduklarını bildirdi. Shamdasani,"Donetsk'te çatışmaların arttığı ve Minsk anlaşmasının ihlal edildiğini gösteren raporlar var" şeklinde konuştu.

Örnek olarak sadece 13 Nisan'da altı Ukrayna askerinin öldüğü ve 12 askerin yaralandığı bilgisini veren Shamdasani, diğer taraftan da aynı gün dört ayrılıkçının öldüğünü ve 17 ayrılıkçının yaralandığını söyledi.

Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmaları durdurmak amacıyla 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...