Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Mısır'daki darbe Arap Baharı'na karşı yapıldı'

/ Kaynak: AA
'Mısır'daki darbe Arap Baharı'na karşı yapıldı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Raysuni, Mısır'daki darbenin İhvan'a değil, demokrasiye yapıldığını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Raysuni, Arap dünyasında meydana gelen şiddet eylemlerinin, Arap Baharı sürecinde devrim karşıtlarının uyguladığı şiddete tepki olduğunu söyledi.

Fas'ta faaliyet gösteren Tevhid ve Islah Hareketi'ne 1996-2003 yıllarında başkanlık eden Raysuni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap ülkelerindeki devrim süreci hakkında, "2010 yılında Tunus'ta barışçıl bir hareket olarak başlayan Arap Baharı ile halklar, barışçıl yollarla büyük değişiklikler gerçekleştirmiş ve bu sayede El-Kaide örgütü ile şiddet olayları ivme kaybetmişti. Terörün yok edilmesi ancak sebeplerinin ortadan kaldırılması ile mümkün olur. Tutuklamalar ve güvenlik alanında atılan diğer adımlar, yeterli değil, sorunu çözmüyor" dedi.

Fıkıh ve din eğitiminin gerilemesi nedeniyle ilimsiz dindarlığın ortaya çıktığını, bu dindarlığın da doğru bir zemin üzerine kurulmayan özel bir kültür oluşturduğunu vurgulayan Raysuni, İslami hareketlerin önceki yıllarda, siyasetle meşgul olmaları nedeniyle bilinçlendirme konusunda görevini layıkıyla yerine getiremediğine işaret ederek, "İslami hareketlerin siyasette rol alma hakkı vardır ancak öncelikli görevleri, toplumu bilinçlendirme ve doğru dindarlık hakkında yol gösterici olmaktır" ifadelerini kullandı.

'Şiddet olayları, şiddete tepki'

Raysuni, Arap dünyasındaki mevcut durumun terörü doğurduğuna dikkati çekerek, "İstenmeyen bazı rejimlerin iktidarda bulunması, halkların büyük sıkıntılarla boğuşmasına sebep oldu. Bu durum da bazılarını şiddete yönlendirirken, bazılarının da şiddete yönelmemesine rağmen aynı mantıkta düşünmesine yol açtı" şeklinde konuştu.

'Mısır'daki darbe İhvan'a değil, Arap Baharı'na karşı yapıldı'

Raysuni, Mısır'daki darbenin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve İhvan'a değil meşruiyete, demokrasiye, halka, Arap Baharı'na ve onun hedeflerine karşı yapıldığını, akabinde daha önce benzeri görülmemiş tarzda öldürme ve kıyımlara şahit olunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Barışçıl eylemlerin bir şey getirmediğini söyleyenler var. Onlara silah ve şiddet bir şey getiriyor mu diye sormak istiyoruz. Barışçıl eylem, toplumsal hedefleri gerçekleştiriyor. Arap Baharı, bunun delili."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...