Libya açıklarında göçmen gemisi battı

Libya açıklarında göçmen gemisi battı

DÜNYA Haberleri

Sabah saatlerinde Libya açıklarında göçmen gemisi battı. Yaşanan facia sonrasında en az 700 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Akdeniz'de göçmenleri taşıyan bir teknenin battığını duyurdu. AFP'nin haberine göre, Akdeniz'de göçmenleri taşıyan tekne battı. 700 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

28 GÖÇMEN KURTARILDI

Reuters'da yer alan habere göre, İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında Libya sularında batan tekneden sadece 28 kişinin kurtarıldığı, en az 700 kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiği belirtildi. Akdeniz'de geçtiğimiz hafta da bir göçmen teknesi batmış ve 400 mülteci hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz Perşembe günü de yine Libya açıklarında bir göçmen teknesi batmış o faciada da 41 kişi hayatını kaybetmişti.

SAVE THE CHILDREN'DAN AB'YE ÇAĞRI

Akdeniz'de dün gece yaklaşık 700 kişiyi taşıyan teknenin batmasının ardından, "Save the Children" adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu, Akdeniz'de arama kurtarma çalışmalarının yeniden başlaması için Avrupa Birliği liderlerini 48 saat içinde acil toplantıya çağırdı. Merkezi Londra'da bulunan kuruluş bu hafta, Libya'daki istikrarsızlık durumunun sürmesi nedeniyle daha fazla kişinin deniz yoluyla kaçmayı tercih edeceği konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti. Kuruluşun sözcülerinden Justin Forsyth, "Akdeniz'de olanların boyutu dikkate alındığında, buna kaza denemez. Bu alınan kararların ve politikaların bir sonucudur. Liderlerin harekete geçmesi için daha kaç masum çocuk ve aile ölmeli? İnsanlığı siyasetin önüne koyarak acilen arama-kurtarma çalışmalarına yeniden başlanmalıdır" dedi. Forsyth, AB liderlerini 48 saat içinde acil toplantı yapmaya çağırarak "Binlerce kişi kıyılarında ölürken, Avrupa bunu görmezden gelemez" ifadesini kullandı. "Save the Children", Lampedusa, Sicilya gibi yerlere gelen çocuklara yardım ettiğini ve özellikle çocukların Libya'da maruz kaldıkları şiddetten endişe duyduğunu bildirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...