Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'da çocuk şenliği

/ Kaynak: AA
Kanada'da çocuk şenliği

DÜNYA Haberleri  / AA

'Kanada Türk Topluluğu Derneği' tarafından organize edilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Uluslararası Çocuk Şenliği' Toronto'da kutlandı.

Kanada'nın en büyük çocuk etkinliği haline gelen Toronto Uluslararası Çocuk Şenliği'nin dördüncüsü yapıldı. "Kanada Türk Topluluğu Derneği" isimli dernek tarafından her yıl 23 Nisan kutlamalarına en yakın hafta sonunda düzenlenen şenlik, bu sene de Toronto Belediye Başkanlığı binasının önündeki Nathan Phillips Meydanı'nda gerçekleştirildi. Dernek yönetimi ve gönüllülerin sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlanmaya başladığı meydandaki etkinlik, göndere Türk bayrağı çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şenliğe, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğundan Muhittin Çelik ve Ebru Demirbaş ile, bazı eyalet milletvekilleri de katıldı. Şenliğe Ontario Eyalet Başbakanı Kathleen Wynne ve Toronto Belediye Başkanı John Tory de birer mesaj gönderdi.
Şenliğe Türk toplumun yanısıra, Japonya, Kore, Azerbaycan, İran, Sırbistan, Hindistan ve Afganistan'dan da çocuklar da aileleri ile katıldı. Halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, çocuklara yüz boyama, oyuncak yapma, balon bükme, Çin kağıt kesme sanatlarından örneklerin sunulduğu şenlikte, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Kanada Türk Topluluğu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Şenlik Organizasyon Komitesi Başkanı Cenk Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en kozmopolit kentinde, çocukları bir araya getirmekten mutlu olduklarını söyledi. Sayın, şenliğin gerçekleşmesinde Toronto Belediyesi'nin katkılarının büyük olduğunu belirterek, "bu şenlik bizim hem ana vatanımızdan getirdiğimiz güzel bir geleneğimiz ve bayramımız hem de çok anlamlı bir etkinlik" diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kanada genelindeki bazı şehirlerde de hafta boyunca farklı etkinlikler düzenlenecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...