'Dikkatsiz cerrahlar her yıl 700 hastanın ölümüne neden oluyor'

'Dikkatsiz cerrahlar her yıl 700 hastanın ölümüne neden oluyor'

DÜNYA Haberleri

Almanya Hasta Güvenliği Eylem İttifakı (APS), ülkede her yıl yaklaşık 700 hastanın dikkatsiz cerrahlar yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı.

APS, ameliyat sırasında hastaların vücudunda tampon ve diğer ameliyat malzemelerinin unutulması sonucu ölümler yaşandığına dikkat çekti. Yapılan araştırmada yılda 3 bin hastanın vücudunda kalan tampon ve sargı bezi nedeniyle hastalara tekrar müdahale edilmek zorunda kalındığı da aktarıldı.
HASTALAR KORKUYOR
APS Başkanı Hedwig Francois Kettner, söz konusu durumlar ve riskler dolayısıyla hastaların ameliyattan korktuğunu belirtti. Araştırmanın ülkede hastane mikrobu dolayısıyla ölenlerin yüksek sayıda olduğu bilgisini de doğruladığı dile getirildi. Kettner, hastanelerin ekonomik çıkarlarının hastaların sağlık durumunun önüne geçtiği eleştirisinde de bulundu. APS, Berlin'de yıl içinde belli aralıklarda konferanslar ve bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini, bu toplantılarda hastaların klinik ve doktor muayenehanelerindeki riskli durumlarını ele alacaklarını aktardı.
ÖNLEM ALINACAK
Sağlık Bakanı Hermann Gröhe (CDU) de hastane bakterileri gibi konularda tedbirler alacakları sözü verirken, Almanya'da hastanelerde yılda 10 ile 15 bin kişinin hastane bakterileri yüzünden yaşamını yitirdiğine dikkati çekti. Bakan Gröhe, "Her saptanan hastane bakterisi olayı derhal bildirilmelidir" dedi.
KAYNAK: SABAH AVRUPA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...