Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'nın Azeri benzerinden, 167 sayfalık mektup

/ Kaynak: İHA
Obama'nın Azeri benzerinden, 167 sayfalık mektup

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Başkanı Barack Obama'ya benzerliğiyle bilinen Asif Mustafayev, ABD liderine "Sözde Ermeni Soykırımı"na ilişkin 50 metrelik bir mektup yazdı.

Azerbaycanlı Obama olarak bilinen Asif Mustafayev, ABD lideri Obama'ya içerisinde bulunan toplamda 6 Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla birlikte 54 metreye ulaşan bir mektup yazdı. Mustafayev, Ermenilerin Türklere karşı yürüttükleri karalama kampanyasının ve "Sözde Ermeni Soykırımı" iddialarının asılsız olduğunu yaptığı araştırmalarla kağıda döktüğü 167 sayfalık mektubu 26 Nisan'da Obama'ya gönderecek.


Aralık ayından beri mektubu yazmak için bilgiler topladığını belirten Mustafayev, "Mektupta bulunan bilgileri, araştırmaları 3 ayda topladım ve kendi el yazımla 25 günde yazdım. Bu mektupta tarihçilerin araştırmaları var. Azerbaycan vatandaşı olarak üzerimize düşen, bunları doğru bir şekilde yazarak Obama ve Papa'ya ulaştırmak. Mektubu 26 Nisan tarihinde Obama'ya göndereceğim" diye konuştu.


Mustafayev, mektubun orjinalinin kendisinde kalacağını ifade ederek, "Bir kopyasını da Papa'ya göndereceğim. Orjinaliyle Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı karalama kampanyası yürüten ülkelere giderek devlet binaları karşısında bu mektubu açacağım" dedi.


"ERMENİLER İNSANLARI KANDIRARAK TÜRKLERE KARŞI KIŞKIRTIYOR"
Mustafayev, "Ermeniler kendi yalanlarıyla insanları, devlet başkanlarını, büyük devletleri kandırarak Azerbaycan'ı karalamaya çalışıyor ve Azerbaycan'da yaptığı katliamları Türkiye'nin üzerine atmaya çalışıyorlar. 1992'de Ermeniler Hocalı'da 613 kişiyi 7 saat içinde öldürdü. Rusya'nın kölesi olan Sarkisyan, Papa'ya yalan söyledi ve Papa, cahilliği yüzünden Türkiye'ye karşı soykırım ifadesini kullandı. Bu büyük bir haksızlık" şeklinde konuştu.


"OBAMA'NIN BENZERİ OLDUĞUM İÇİN ŞOV YAPTIĞIMI SANIYORLAR"
İnsanların, Obama'nın benzeri olduğu için şov yaptığını düşündüklerini belirten Mustafayev, "Bundan sonra bu 50 metrelik mektubu yazarak Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı karalama kampanyası yürüten ülkelere karşı propagandalara başlamaya karar verdim. Bu mektubu büyük devletlerin başkanlarına göndermeye karar verdim. Mektubu ilk önce Obama'ya göndereceğim ve şahsen rica ediyorum ki bu mektubu 3 ay içinde okusun. Eğer tarihi gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorlarsa buyursunlar. Türkiye ve Azerbaycan'da yapılan bu katliamlar, bu tarihi gerçekler bu sayfalarda yazılı. Burada Azerbaycan'ın tarihi gerçekleri var. Sadece benim değil, Azerbaycan tarihçilerinin de araştırmaları var. Ben bunu Obama'ya, Papa'ya gönderiyorum. Okusun ve soykırım ifadesini kullandığı için Türk Dünyası'ndan, Türkiye'den, Azerbaycan'dan özür dilesin" dedi.


Azerbaycan'ın Gebele şehrinde yaşayan ve aslında bir ressam olan Mustafayev, yerli halk tarafından Obama'nın benzeri olarak tanınıyor. Moskova'da ünlülerin benzerleri yarışmasına katılan Mustafayev, Obama'ya benzerliğiyle 44 aday arasında birinci seçilmişti. nbsp;

Obama'nın Azeri benzerinden, 167 sayfalık mektup

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...