Afganistan'da çatışmalar: 25 ölü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da çatışmalar: 25 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın kuzey illerinden Kunduz, Bağlan ve Faryab'da Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 25 kişi hayatını kaybetti.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Said Server Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada militanların, Kunduz'un Han Abad, Ali Abad, İmam Sahip ve merkez ilçelerinde 4 ayrı polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti. Saatler süren çatışmalarda 15 militanla 2 polisin yaşamını yitirdiğini, 5 militanın da yaralandığını ifade eden Hüseyni, ölenlerin arasında Taliban'ın bölgedeki etkili komutanlarından ikisinin bulunduğunu söyledi.
Bağlan Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Cavid Beşarat da militanların, Bağlan'ın Burka ilçesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığını duyurdu. Beşarat, çatışmada 4 militanın öldüğünü, 3 militanın da yaralandığını vurguladı.
Diğer yandan Faryab Emniyet Müdürü Muhammad Nabi Elham, güvenlik güçlerinin, Devlet Abad ilçesine bağlı Çemen Kışlak polis karakoluna saldıran militanlarla çatışmaya girdiğini kaydetti. Yaklaşık bir saat devam eden çatışmada 4 örgüt üyesinin öldürüldüğünü dile getiren Elham, olayda 3 militanın da yaralandığını aktardı.
Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit ise Kunduz'da 3 polisin, Bağlan'da da 2 sivil polisin öldüğünü iddia etti.
Taliban, 3 gün önce yaptığı açıklamada, 24 Nisan sabahı bahar operasyonlarını başlatacaklarını bildirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...