Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selfie çılgınlığı sınır tanımıyor

Selfie çılgınlığı sınır tanımıyor

DÜNYA Haberleri

Selfie merakı, sıradan insanların yanı sıra ünlüleri hatta ABD Başkanı Obama dahil dünya liderlerini de kapladı.

2.000 kadın üzerinde yapılan araştırmada, 16 ila 25 arasındaki kızların günde ortalama 48 dakikayı selfie çekmek için harcadıkları ortaya çıktı. Katılımcıların yarısı "her zaman" selfie çektiğini söylerken ortalama olarak günde 3 selfie çekildiği belirlendi. Makyaj, kıyafet ve benzeri hazırlıklarla bunlar için gün içinde harcanan vakit 48 dakikayı buluyor. Www.feelunique.com sitesi adına araştırmayı yapan Newby Hands, "Selfie çekmek muazzam bir fenomen oldu. Ama bu, toplumların narsisistlerden ibaret olduğu anlamına gelmiyor. İnsanlar fikirlerini, ilhamlarını paylaşıyor" dedi. Araştırmaya katılanların yüzde 22'si selfieleri sosyal medyada "beğeni" almak için çektiğini söyledi. Selfieleri sevgili bulmak ya da ayrıldığı sevgilisini kıskandırmak için kullananlar da az değil.
Kızların, yeteri miktarda beğeni almayan selfieleri sildikleri, ortalama altı silinmiş selfieden sonra "mükemmel selfie"yi sitelere koydukları kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...