Yermuk Kampı'nda 48 saat süre verildi

Yermuk Kampı'nda 48 saat süre verildi

DÜNYA Haberleri

Şam'da, muhalif birliklerin, rejim kuşatması altındaki Yermuk mülteci kampında kalan halktan kampı terk etmesi için 48 saat süre verdiği ileri sürüldü

Suriye'nin başkenti Şam'da bazı silahlı muhalif birliklerin, rejimin kuşatması altında bulunan Yermuk mülteci kampında kalan halkın, bölgeyi terk etmesi için 48 saat süre verdiği ileri sürüldü.
Yermuk Kampındaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, başkent Şam'ın güneyindeki 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin Yermuk mülteci kampı yakınlarındaki muhalif İslam Ordusu (Ceyş el İslam), Ebabil Horan ile Şam el Resul birliklerinin halkın kampı terk etmesi için 48 saat süre verdiğini iddia etti.
Söz konusu muhalif birliklerin kampın çevresinde kurdukları kontrol noktalarında halkın Yermuk mülteci kampına su ve gıda maddelerin girişine izin vermediğini ifade eden Ubeyde şunları kaydetti: "Muhalif birlikler, İslami hareketlerin kampa yardımlarını engelledi. 3 yıldan bu yana zor şartlar altında yaşayan kamp halkına baskı uygulayarak insanları Yelda, Beyt Sehim ile Babila beldelerine göçe zorluyorlar."

- "Yermuk'ta her gün insani durum daha da kötüye gidiyor" -

Muhalif birliklerin Yermuk mülteci kampında 13 sivili tutukladığını ve bu durumun artığını dile getiren Ubeyde, "Muhalif Şam El Resul birliği tanıdığım Muhammed adında bir genci tutukladı. Genç 4 gün boyunca muhaliflerin tutuklu merkezinde kaldı. Çıkınca bir kolu kırık ve vücudu morluklarla doluydu" dedi.
Yermuk'ta halkın rejim güçleri, terör örgütü DAEŞ ve diğer muhalif birlikler arasında sıkıştığını dile getiren Ubeyde, "Yermuk'ta her gün insani durum daha da kötüye gidiyor. Halk, temel insani yardımlara ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Muhalifler ile rejimin baskısı halkı bezdirmiş durumda" diye konuştu.
Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Esed güçlerinin ablukası altındaki Yermuk kampında 18 bin civarında kişinin yaşadığı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...